Udskriften er dårlig

Hvis dine udskrifter ikke er tilfredsstillende, kan der være flere grunde. En af grundene kan selvfølgelig være, at patronen er ved at løbe tør for blæk. Så skal du købe en ny eller lade os genfylde den. Hvis din patron lige er blevet fyldt, eller du ikke mener, den kan være løbet tør, kan du køre printerens renseprogram. Dette program kører mange printere selv når en ny patron indsættes, og visse printere laver også selv rensning løbende. Når printeren renser, betyder det, at den "skyder" en masse blæk ud gennem skrivehovedet for derved at forsøge at slippe af med størknet blæk samt luft, som tilstopper skrivehovedet. Dit renseprogram kan du enten komme til via en knap på din printer eller via din printermenu på computeren. Det er forskelligt fra printer til printer.

Hvis din printer har mange knapper, vil der typisk være en knap der hedder "opsætning" eller "vedligeholdelse", hvorunder renseprogrammet burde findes.

Via printermenuen på computeren skal du først trykke på "egenskaber" ved siden af navnet på printeren. Herefter burde der ligge en fane med "vedligeholdelse" eller lignende. Spørg os endelig om hjælp til netop din printer.

Selvom en patron har virket godt lige når vi har fyldt den, kan det hænde, at den ikke giver en tilfredsstillende udskrift, når du kommer den i printeren. Det skyldes typisk bittesmå luftbobler der sidder i svampen og som kan blokere skrivehovedet. Dette kan også hænde, når du har brugt printeren i et stykke tid. Kør renseprogrammet, som beskrevet ovenfor, eller kom ind med patronen. Se også
generel patronpleje
.