Spørgsmål & svar... ...om genfyld af blækpatroner :)

Nedenfor kan du se de typiske spørgsmål i forbindelse med genfyld af printerpatroner. Spørgsmålene omhandler mest blækpatroner, men i de fleste tilfælde gør svarende sig også gældende ved laser.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål.

Er det lovligt at fremstille kopiblæk?

Ja, det er det.

 

Er det lovligt at fylde sin patron med kopiblæk?
 
Selvfølgelig. Du har købt og betalt for patronen og må gøre, hvad du vil med den. Hvis du vil fylde den med rødvin, er der ingen der kommer efter dig (men det virker nok ikke så godt).

Ødelægger det min printer hvis jeg får den genfyldt?
 
Naturligvis ikke! Printerblæk er ikke raketvidenskab. Selvom det er meget vigtigt at blækket er sammensat helt rigtigt til den enkelte printer, er de originale producenter (HP, Canon m.v.) ikke de eneste mennesker, der kan finde ud af at fremstille blæk og toner. Når der kommer en ny type printer på markedet, analyserer diverse blæk- og tonerfabrikanter indholdet i patronerne og laver så deres egen version. Vi køber kun blæk og toner fra de bedste fabrikanter.

Men printerproducenterne skriver da, at brug af kopi-blæk ødelægger printeren og at garantien så ikke gælder længere?
 

Nej, det er forkert og ville være løgn. Det der står er: ”Skader opstået som følge af brug af kopiblæk er ikke dækket af garantien.”

Det er noget helt andet. Nogle producenter sælger kun én type billigt blæk og siger, at den dur i alle printere. I mange tilfælde vil det ”bare” give et dårligt resultat, men det kan ske, at et produkt af så ringe kvalitet faktisk kan ødelægge din printer, og så gælder garantien ikke. Alt vores blæk er specielt udviklet, ikke bare til de forskellige printermærker: HP, Canon. Brother, Lexmark, Epson, Dell m.v., men også til de specifikke printermodeller. Dette sikrer dig den bedste kvalitet, og det ødelægger ikke din printer. Skrivehovedet i din printer kan nogle gange tørre ud, og hvis din printer står for længe ubrugt, kan dit skrivehoved blive så tørt, at patronen ikke længere kan bruges. Dette gælder hvad enten du bruger original- eller kopiblæk. Det anbefales altid at lave en udskrift i både farve og sort/hvid mindst en gang om ugen for at forhindre dette.
 
Kort:
1) Vores blæk ødelægger IKKE din printer.
2) Hvis du bruger vores kopiblæk, og din printer bryder sammen af andre årsager gælder garantien stadig, ligegyldigt hvad for noget blæk der sidder i.


 

Er kvaliteten ligeså god, når jeg anvender kopiblæk som ved original blæk?
 
Du kan forvente et lige så godt resultat, når du får genfyldt din blækpatron som med originalt blæk.
 

Kan jeg virkelig altid få mine penge retur?
 
Er du ikke tilfreds med resultatet, kan du altid få dine penge retur!
 
Vi gør en stor indsats for altid at genfylde alle patroner korrekt, baseret på vores store viden om emnet. Alligevel er der nogle gange patroner, som viser sig ikke at fungere optimalt, når de sættes i printeren derhjemme. Vi sætter stor pris på, at vores kunder kommer tilbage og fortæller os, hvis en patron har fungeret dårligt. Det gælder også, selvom du har brugt en stor del af indholdet, før problemet viser sig. På den måde kan vi forbedre vores metoder, hvis problemet skulle dukke op flere gange.
 
Får jeg lige så mange sider ud af min patron, når jeg genfylder den?
 
Ja og nej.
 
I nogen patroner ligger blækket ”løst i kammeret” og kan altid fyldes med den samme mængde. Her får du altid det samme antal sider eller flere (se senere). I andre typer ligger blækket inde i kammeret i en svamp. Denne svamp kan typisk fra starten fyldes helt op, men hvis patronen ligger i længere tid, kan den tørre ud, så den næste gang ikke kan fyldes med helt så meget blæk. Hvis det gøres op i sider kontra pris, vil der altid være en besparelse at hente. Men hvor du ved første genfyld måske sparer 60%, i forhold til en original patron, kan det godt være, at du ved femte genfyld kun sparer 45%, da svampen nu kan rumme lidt mindre. Vi anbefaler, blandt andet af denne grund, at visse typer kun genfyldes 5 gange (vi kan altid fortælle dig hvorvidt din patron er egnet for videre genfyld).


Hvordan kan jeg nogle gange få flere sider?

Det er ikke altid at patroner er helt fyldt op fra originalproducentens side. Du får altid det antal sider, som der står på pakken men derfor kan kammeret godt kun være halvt fyldt. Vi fylder altid alle patroner helt op, og derfor kan du i visse tilfælde få langt flere sider ud af din genfyldte patron.