Genfyld & Miljø

Når du får genfyldt dine printerpatroner, har det naturligvis en positiv indflydelse på miljøet. Nedenfor kan du læse, hvor mange resourcer det rent faktisk kræver at fremstille en ny patron til din printer.

Når din printerpatron er tom har du som udganspunkt 2 muligheder.

- Du kan smide den ud

- Du kan få den genanvendt

Hvad enten du ved genanvendelse vælger at få den genfyldt selv, eller du vælger at indlevere den tomme patron til genbrug, vil det betyde, at du sparer verden for resourcespild, og at du minsker det globale CO2 udslip og forbrug af olie som er en begrænset resource.

Det antages at der fra 2012 på verdensplan vil blive smidt 500 millioner tonerkassetter og 1,8 milliarder blækpatroner ud i stedet for at blive genanvendt hvert år. Stort set alle disse patroner kan genanvendes mange gange.

 

Det estimeres, at der bliver udledt cirka 4,8 kilo CO2 hver gang en ny tonerkassette bliver produceret. Det gælder kun for selv plastickassetten.

Ved fremstilling af tonerpulver til en enkelt tonerkassette bliver der udledt cirka 3,8 kilo CO2.

Samlet CO2 udledning ved produktion af en ny tonerkassette er derfor 8,6 kilo CO2.

Samlet CO2 udledning ved genopfyldning af en gammel tonerkassette er 3,8 kilo CO2 (som går til produktionen af det nye tonerpulver da det gamle jo er brugt).

CO2 sparet: 4,8 kilo ved hver eneste tonerkassette der bliver genfyldt!

(Visse tonerkassetter der bliver genfyldt mange gange får skiftet noget af den slidte indmad, og den samlede CO2 besparelse vil så her være tilsvarende mindre).

Da vi fylder cirka 50 tonerkassetter hver måned svarer det til 240 kilo CO2. Det er 2880 kilo bare på tonerkassetterne.

Ved fremstilling af en blækpatron bliver der selvfølgelig udledt betydeligt mindre CO2, da de er meget mindre, men til gengæld fylder vi rigtig mange på et år, cirka 3500.

Udover CO2 skal man også være opmærksom på, at der ved fremstilling af printerpatroner bruges olie.

Der bruges små 3 liter olie på at producere en enkelt tonerkassette. Så det er 1800 liter på et år, der er sparet på genfyld af vores tonerkassetter